divendres, 17 de maig de 2013

Resultats Votació Parlament 16 Maig 2013

La comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous la següent resol·lució:

Punt 1 (transacció ERC-ICV)

1.1. El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat que s’obri matriculació d’un grup de P3 a cadascuna de les escoles Abel Ferrater i Gil Cristià per al curs 2013-2014 si hi ha un mínim de 12 alumnes les famílies dels quals hagin demanat que volen fer P3 a l’escola Gil Cristià.
APROVAT per 13 vots a favor, 4 en contra, 3 abstencions

1.2. A consensuar amb l’Ajuntament i la comunitat educativa les modificacions d’oferta de línies i mapa escolar que afecti la població.
APROVAT per 18 vots a favor, 0 en contra, 3 abstencions.

Punt 2 (transacció PSC i PP)

2. El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a garantir la continuïtat de l’escola Gil Cristià de la Selva del Camp amb el manteniment d’una línia de P3 per al curs 2013-2014 i alhora mantenir també l’oferta de tres línies de P3 a les escoles de titularitat pública de la Selva del Camp acceptant, si s’escau, l’oferta de col.laboració econòmica de l’Ajuntament i tenint també en compte per a la planificació de l’oferta, les dades demogràfiques per al curs 2014-2015
NO APROVAT per 10 vots a favor, 11 en contra.

Des del Grup de Treball de l'AMPA de l'Escola Gil Cristià fem les següents consideracions:

El Parlament de Catalunya, màxima institució de representació del poble de Catalunya, ha instat per segona vegada de manera explícita al Govern de Catalunya a garantir la línia de P3 de l'Escola Gil Cristià per al curs 2013-2014. Aquest cop amb el suport del grup parlamentari majoritari de la Cambra.

El màxim òrgan de representació democràtica de la ciutadania s'ha expressat per segona vegada i ha instat al poder executiu del nostre país a garantir la continuïtat de l'Escola Gil Cristià.

En els països amb més tradició democràtica d'arreu del món els mandats parlamentaris són inqüestionables per als responsables governamentals i, en un país que vol ser capdavanter en matèria democràtica i de lliberats, i que suposadament es troba en ple procés pel dret a decidir, sorprèn que la responsable màxima en matèria educativa al Govern ignori el mandat parlamentari.

Un cop més, amb la força que dóna el mandat parlamentari, les famílies de l'Escola Gil Cristià reclamen l'acompliment de la voluntat popular expressada en el Parlament de Catalunya. 

Ignorar-lo per part del Govern seria sorprenent i posaria seriosament en qüestió la credibilitat de qualsevol argument sorgit des del Govern català relacionat amb processos democràtics i de "drets a decidir". El primer dret a decidir que el Govern ha de respectar és el de la seva pròpia cambra legislativa. Confiem que el president Mas en serà conscient.


Grup de Treball Gil Cristià.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa'ns el teu comentari: